Een vader uit Ethiopië op zoek naar zijn familie

Tesfaye*, een vader afkomstig uit Ethiopië, moest in 2004 zijn land ontvluchten en kwam zo in België terecht. Door zijn vlucht heeft hij het contact met zijn familie verloren. In 2009 is hij via Rode Kruis-Vlaanderen op zoek gegaan naar zijn familie. Hij zocht zijn vrouw, zijn zoon en zijn dochter.


Op basis van de enkele aanknopingspunten die hij kon geven, zoals het adres van het werk van zijn vrouw en het adres van de  grootmoeder van zijn vrouw, is het Rode Kruis op zoek gegaan. Deze adressen waren echter een doodlopend spoor, ze bestonden niet meer.


Tesfaye had nog één andere spoor. Via kennissen wist hij dat zijn kinderen school liepen  bij de ‘School of Tomorrow’.  Zo is er dan na lange tijd schot in de zaak gekomen. Het Rode Kruis heeft via een  contactpersoon in de ‘School of Tomorrow’ Tesfaye’s kinderen gevonden.


Op dit moment verblijven zijn kinderen bij zijn broer in Addis Abeba. Zijn vrouw woont bij haar ouders in een ander dorp in Ethiopië. Tesfaye ontving een Rode Kruisbericht van zijn kinderen en zijn broer met enkele foto’s erbij. Hij is erg gelukkig en kan verder contact houden met zijn kinderen via brieven en de telefoon.

*Fictieve naam om de persoon in kwestie te beschermen

print