Stem nu voor Tracing!

De nacht dat de soldaten ons dorp binnenvielen, renden mijn zoontje en ik naar rechts. Mijn dochtertjes liepen naar links.

Elke dag spatten gezinnen uit elkaar door oorlogsgeweld en natuurrampen. Familieleden raken elkaar kwijt in de enorme chaos. Dan start een ondraaglijk leed. Ouders worden soms jarenlang achtervolgd door de vraag waar hun kind is. Ze kunnen alleen maar hopen op een wonder.

Weten waar je familie is, is een basisrecht. Vind jij dat ook? Stem dan vanaf 12 augustus voor de advertentie van Rode Kruis-Vlaanderen in De Standaard Solidariteitsprijs. Zo help je ons om aandacht te vragen voor het lot van verscheurde families.

Vermisten opsporen

Jaarlijks ontmoet Rode Kruis-Vlaanderen honderden radeloze mensen die hun familie zijn kwijtgeraakt. De dienst Tracing zet al bijna 75 jaar man en macht in om vermiste personen op te sporen en het contact tussen gezinsleden te herstellen. Daarbij maakt de dienst gebruik van het wereldwijde Rode Kruisnetwerk. In 2010 heeft Tracing op die manier 118 vermisten kunnen terugvinden en 195 gezinnen weer bij elkaar gebracht.

De Standaard Solidariteitsprijs

Elke zomer organiseert De Standaard de Solidariteitsprijs. Dat is een wedstrijd voor de sterkste advertentie uit de non-profit sector. De inzending van Rode Kruis-Vlaanderen haalde ook dit jaar de eindselectie. Misschien heb je onze inzending al opgemerkt in de krant van 4 augustus? Als ze wint, mag ze nog drie keer paginagroot in De Standaard verschijnen. Dat is drie keer zoveel aandacht voor de ondraaglijke situatie van ouders die niet weten waar hun kind is!

Elke stem telt

Overtuig daarom je vrienden, kennissen en familie om voor de advertentie van het Rode Kruis te stemmen. Dat kan nog tot 26 augustus.

     


 

Nieuwsoverzicht

print