Vrijwilligers en het Tracing-spel

Het "Tracing-spel" is een interactieve wijze om aan een ruim publiek de Tracing-activiteiten van de Rode Kruisbeweging uit te leggen.

Elke deelnemer krijgt een paspoort met een nieuwe identiteit (bijvoorbeeld Colombia, Afghanistan, Sri Lanka, Congo...) en de naam van een verdwenen familielid. Aan een stand - het "Centraal Opsporingsagentschap" - kunnen de mensen zich laten registreren op vluchtelingenborden. Wanneer een deelnemer de naam ziet van zijn verloren familielid, kan hij vervolgens een Rode Kruisbericht achterlaten. Wanneer "de gevonden persoon" ook voorbij komt, dan zal deze zien dat een Rode Kruisbericht op hem wacht (met bijvoorbeeld de boodschap "laten we elkaar ontmoeten om 15:00 aan de Tracing-stand, ik draag een pet en een blauwe trui"). Op deze manier kan contact worden "hersteld".

Het Tracing-spel laat mensen toe om de gevoelens te ervaren van het wachten op nieuws van een "vermist familielid" en legt tegelijk uit hoe het Rode Kruis met zijn wereldwijd netwerk daartoe bijdraagt.

Voor meer informatie, contacteer de dienst Advocacy Internationale Samenwerking: 015 / 443535.

print