Contact hersteld tussen moeder en dochter

Anya* (16), verblijft alleen in België. Ze is het contact met haar familie verloren. Het is voor haar meer dan een jaar geleden dat ze nog contact hadden.

Anya wil haar familie terugvinden en gaat daarom hulp zoeken bij Rode Kruis-Vlaanderen. Ze weet niet waar haar ouders, zus en broers zijn. Het enige wat ze heeft, is een oud adres van haar grootouders in Tsjetsjenië. Rode Kruis-Vlaanderen probeert zo via het Rode Kruis in Moskou een bericht te sturen naar haar grootouders. Ook registreert Rode Kruis-Vlaanderen Anya in de Red Cross Tracing Application. Deze applicatie is een databank waarin men personen die op zoek zijn naar een vermist familielid registreren. Deze gegevens zijn dan toegankelijk voor verschillende nationale Rode Kruisverenigingen. Zo kan een opsporing sneller en efficiënter gebeuren, over de grenzen heen.

Voor er zelfs nieuws is van het bericht aan Anya’s grootouders, krijgt Rode Kruis-Vlaanderen nieuws van het Rode Kruis in Polen. In Polen is een moeder haar dochter komen registreren als gezocht. Door de Red Cross Tracing Application vindt men Anya in de databank, haar dochter. 

En zo wordt het contact tussen moeder en dochter hersteld. Het verloopt heel emotioneel, maar ze zijn vooral blij als ze elkaar voor de eerste keer na lange tijd weer kunnen spreken.

*Fictieve naam om de persoon in kwestie te beschermen

print