Een waar gebeurd verhaal... met Shakespeariaans einde

Mamadou, een jongeman van Guinese origine, richtte zich tot de dienst Tracing van het Rode Kruis Vlaanderen om zijn verloofde Fatoumata terug te vinden, van wie hij bijna drie jaar geleden in Conakry gescheiden is geraakt. Mamadou verblijft nog maar twee weken in België en weet dat zijn vriendin zich ergens in Europa moet bevinden. Ergens in Europa, maar hij heeft geen idee waar? De jongeman registreert zich bij het Rode Kruis Vlaanderen en de dienst Tracing gaat actief op zoek naar Fatoumata.

Op heel korte tijd kan de gezochte jongedame gelokaliseerd worden in België! Beiden waren elk afzonderlijk hun land ontvlucht en zijn als bij wonderlijk toeval allebei in hetzelfde land terechtgekomen. Op specifieke vraag van de "gevonden" verloofde vindt het weerzien plaats te Mechelen, op de hoofdzetel van het Rode Kruis Vlaanderen.

Mamadou en Fatoumata vallen elkaar na drie jaar eindelijk terug in de armen. De onverhoopte ontmoeting gaat gepaard met een Afrikaanse kreet van vreugde en bijhorende tranen van blijdschap. En dat is niet het enige goede nieuws: toen het koppel in pijnlijke omstandigheden van elkaar gescheiden raakte, was Fatoumata al vijf maanden zwanger. Mamadou heeft die dag niet alleen zijn verloofde terug gevonden, maar hij heeft ook voor de eerste maal zijn bijna drie jaar oude zoontje Ibro in de armen kunnen houden.

print